Omgivelser

Platanhaven

Platanhaven er et boligområde med et stort fællesareal - masser af træer, buske, græsplæner og en legeplads, som har været til stor glæde for vore børn i snart 40 år. Mange af de børn i Platanhaven, der nu er voksne, husker med glæde alle de dejlige dage de har haft i Platanhaven og de tilstødende områder. Du har god mulighed for at blive en del af fællesskabet - vi har et legepladsudvalg, som vedligeholder legepladsen og nye ideer til legepladsen er velkomne. Desuden er der et festudvalg, som står for fællesarrangementer som fastelavn for børnene, sommerfest på fællesarealet og kræmmermarked.

Det er et stille og roligt område, hvor beboerne har det godt med hinanden. Og med de mange træer og buske er der masser af fugle, så i forårstiden er der fuglesang fra morgen til aften,

Husene er velindrettede og praktiske - så det er en god ramme om en familie med et par børn. Haven er overkommelig og det store fællesareal gør, at man ikke føler at man bor tæt på genboen.

På billedserien herunder kan du få et indtryk af hvor dejligt, der er i Platanhaven


Cirkuspladsen

Lige øst for Platanhaven ligger et kommunalt grønt område, som kaldes Cirkuspladsen - der har vi i mange år haft besøg af Cirkus Arly eller lignende, dog ikke under pandemien i 2020 og vist heller ikke i 2021 - men de var her frem til og med 2019.

Cirkuspladsen har også været flittigt brugt af vore børn i Platanhaven til boldspil og om efteråret til drageopsætning.


Central placering i Svebølle

Platanhaven ligger ved Stationsvej, som sammen med Parcelvej udgør byens hovedgade.

Svebølle Center ligger overfor Platanhaven, så der er ikke langt at gå for at klare de daglige indkøb. I Svebølle Center er der Super Brugsen og et motionscenter samt desuden en bodega og et pizzaria samt en række nindre butikker - bl.a. bager, blomsterhandel, apoteksudsalg og en frisør.  


Station og skole  ligger tæt på Platanhaven

Fra Platanhaven kan man gå til Svebølle Station på et kvarters tid. Vi er også tæt på busser, der standser ved Svebølle Center på Stationsvej.

Skolen ligger 800 meter fra Platanhaven - skolevejen er forholdsvis sikker, da der er hastighedsbegrænsning på 40 km/t på hovedgaden (Parcelvej og Stationsvej).

På Parcelvej (i forlængelse af Stationsvej) ligger der en kiosk med dagligvarer mv.


Også Svebøllehallen ligger tæt på Platanhaven

Svebølle Hallen ligger 15-20 minutters gang fra Platanhaven. I hallen tilbydes forskellige former for motion og sport - gymnastik, badminton og meget mere. Der er desuden et hyggeligt cafeteria i hallen. I kælderen er der en skydebane.

I forbindelse med hallen er der tennisbaner, petanquebaner og fodboldbaner.